Projectmanagement voor IT-projecten

Een project binnen de zogenaamde “duivelsdriehoek” houden is al lastig genoeg. Het spel tussen tijd, kosten en kwaliteit is een niet te onderschatten karwei. Projectmanagement methodes als IPMA of Prince2 leveren voor online projecten meestal niet het gewenste resultaat op. Sir Miles Consultancy bekijkt uw (aanstaande) projectportfolio met een frisse blik. Geef uw projecten een nieuwe impuls met extra up-to-date kennis en een schat aan ervaring.

Projectmanagement en kennisoverdracht

Sir Miles neemt u natuurlijk graag het totale projectmanagement uit handen. De meerwaarde die wij bieden is dat wij onze kennis overdragen, zodat de organisatie op eigen benen weer verder kan na ons traject. Bijvoorbeeld door een projectmanager in uw organisatie door ons te laten begeleiden bij het managen van een IT-project. Zo vullen wij eventuele bestaande kennisgaten op. Uw project wordt succesvol afgerond en uw projectmanager heeft nieuwe kennis en ervaring opgedaan. Een win-win situatie.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wij kijken altijd wat past bij uw vraag, maar globaal zijn dit onderwerpen waar wij vaak bij worden betrokken:

  • Advies bij de start van complexe online projecten: Voordat er grote bedragen worden uitgegeven, is het prettig om een objectieve partij naar het voorgenomen project te laten kijken. Sir Miles Consultancy analyseert de project scope, de aanpak, aanwezige competenties en de beoogde management methodiek. Vervolgens brengen wij een advies uit.
  • Adviseren en ondersteunen van uw projectmanager: We analyseren waar eventuele knelpunten liggen en of er een kennisgat bestaat binnen het projectmanagement-team. Sir Miles Consultancy traint uw eigen projectmanager(s) in de onderwerpen die van belang zijn voor het project
  • Leveren van een SCRUM master: Is er de wens uitgesproken om Agile te gaan werken? Dan zorgen wij ervoor dat onze SCRUM master het projectteam ondersteunt. Ook kunnen wij de organisatie ‘Agile-klaar’ maken door aan te geven over hoe Agile uw organisatie beïnvloedt.
  • Tijdelijke vervanging of inhuur: Wij leveren de geschikte projectmanager(s) voor de klus, zodat het project binnen scope, op tijd en binnen budget wordt opgeleverd.

Kennismaken?

We gaan graag het gesprek met u aan, om te zien of wij uw uitdaging kunnen matchen met een van onze experts.