okt 10, 2016 / door Jan-Willem Ligtelijn / In Piwik, Webstatistieken

Het verschil tussen Piwik en Piwik PRO

Het verschil tussen Piwik en Piwik PRO. Wij krijgen regelmatig de vraag wat nou precies de verschillen zijn tussen de gratis community versie van Piwik (https://piwik.org) en de betaalde versie Piwik PRO (https://piwik.pro). Waarom zou u kiezen voor een betaalde versie als u de gratis versie direct kunt downloaden?

Verschillende overwegingen te maken tussen Piwik en Piwik PRO

De community editie van Piwik is een geweldig open-source initiatief dat prima inzetbaar is voor ondernemingen die simpelweg op een eenvoudige wijze hun traffic op hun website willen meten en data ownership en privacy hoog in het vaandel hebben staan. De community editie installeert u zelf op uw eigen webserver. U bepaalt hoe u Piwik installeert en u bepaalt wie er toegang heeft tot uw data. Waarom dan Piwik PRO overwegen?

Als we kijken naar de verschillen tussen Piwik en Piwik PRO heeft Piwik PRO simpelweg meer functionaliteit te bieden. De community versie van Piwik biedt standaard al een breed scala aan primaire functionaliteit, maar Piwik PRO gaat een stapje verder. Wat biedt Piwik PRO u meer, naast de standaard functionaliteit?

 • Volledige Google AdWords integratie
 • A/B test tracker
 • Wachtwoord beleid
 • Gebruikersgroepen
 • Geavanceerde rapportagemogelijkheden
 • Meten van klikpaden
 • Vergelijken van segmenten naast elkaar (maximaal 3)
 • Monitoren van gelijktijdige bezoeken
 • App store analytics
 • Funnel Analytics
 • Confluence/Atlassian integratie
 • Microsoft Sharepoint analytics
 • Meta Sites (metingen over grote aantallen websites heen)
 • Whitelabel functies / rebranding

Meer informatie over de premium features vindt u hier: https://cloud.piwik.pro/premium/

Toch kiezen voor Piwik PRO als u deze extra functies niet nodig heeft.. Waarom?

Piwik Pro On-Premise

Piwik PRO wordt op twee manieren uitgerold. U kunt kiezen voor een on-premise installatie of voor de cloud oplossing. De on-premise oplossing is de ideale oplossing voor organisaties die, mede vanwege het privacy beleid, alle verzamelde data in-house willen opslaan, maar de extra investering in opleiding van systeembeheerders en functioneel beheerders niet kunnen of willen maken vanwege capaciteitstekort. De Piwik PRO organisatie doet een audit op uw huidige hardware en geeft u aan welke hardware u nodig heeft om voor uw situatie Piwik PRO zo goed mogelijk te kunnen integreren. Vervolgens zorgen de engineers van Piwik PRO voor de installatie en technische inrichting van het platform. U sluit een SLA af voor het onderhoud van het platform. Zo hoeft uw ICT afdeling zich geen zorgen te maken over onderhoud en beheer van het systeem, maar draait alles toch on-premise. Sir Miles kan dit traject van a-z voor u regelen.

Piwik Pro Cloud

De cloud variant van Piwik PRO is ideaal voor organisaties waarin het vereist is dat er snel geschakeld kan worden vanwege een hoog dynamische website met snel veranderende content of waarbij de interne communicatie tussen content management, MarCom afdeling en ICT beheer conflicterende belangen met zich meebrengt. Binnen marketing en communicatie en content management wil men graag snel inspringen op veranderingen in de markt, terwijl ICT beheer juist de taak heeft om zaken goed uitgepland te verzorgen. Ook moet de vereiste kennis worden belegd binnen het beheerteam waarbij daar niet altijd ruimte voor is. Dan is De cloud oplossing van Piwik PRO een uitstekende oplossing.

De cloud variant van Piwik PRO voldoet aan alle Europese wet- en regelgeving met betrekking tot privacy en cookies. Piwik Pro biedt geïntegreerde opt-in functionaliteit en respecteert en anonimiseert gebruikersdata. Ook is de cloud variant vriendelijk voor uw budget. U rekent af voor het aantal acties dat gebruikers op uw website(s) uitvoeren (het aantal pageviews zoals u dat vanuit Google Analytics gewend bent). U kunt al beginnen met Piwik PRO cloud vanaf € 29,- per maand. U kunt alle prijzen bekijken op https://cloud.piwik.pro/pricing/.

Meer over de verschillen tussen de diverse Piwik varianten vindt u hier: https://cloud.piwik.pro/comparison/

Sir Miles en Piwik PRO

Sir Miles werkt nauw samen met Piwik PRO. Wij begeleiden organisaties bij de integratie van het Piwik platform en veelal de transitie van Google Analytics naar Piwik. Wat ons uniek maakt is het feit dat wij ons primair focussen op training, functionele inrichting en advies over het Piwik platform. Wij laten de technische realisatie over aan de partij die dit het beste doet van allen: Piwik PRO zelf. Meer over Piwik en onze dienstverlening kunt u hier lezen.

Nieuwsgierig over hoe wij uw organisatie kunnen overtuigen van de kracht van Piwik en de toegevoegde waarde van 100% data ownership? Meer informatie nodig over de verschillen en overeenkomsten tussen Piwik en Piwik PRO?  Neem dan contact met ons op.