mrt 15, 2017 / door Jan-Willem Ligtelijn / In Organisatie advies, Piwik

Het belang van een goede Piwik training voor uw organisatie

Een goede Piwik training is van groot belang als uw organisatie de overstap maakt naar het Piwik platform. Sir Miles is inmiddels reeds een viertal jaren bezig met het ondersteunen van organisaties die met Piwik aan de slag willen gaan. De redenen zijn divers maar nagenoeg altijd wordt er afscheid genomen van Google Analytics. Meestal vanwege privacy afwegingen en aanstaande wetgeving. Wat doet u dan met de opgebouwde kennis binnen uw organisatie? Is de kennis die is opgebouwd van Google Analytics niet meer te gebruiken als de overstap naar Piwik wordt gemaakt? Het belang van een goede Piwik training is groot, zeker als u nog optimaal gebruikt wilt maken van deze opgedane kennis. We moeten op zoek gaan naar aansluiting.

Inzetten van opgedane kennis vanuit Google Analytics in een Piwik omgeving

Het zou zonde zijn om binnen een Piwik training geen gebruik meer te maken van al die kennis die bij veel medewerkers nog in het hoofd zit. En waarom zouden we dat weggooien? In de kern gaat het natuurlijk om de interpretatie van uw webstatistieken. Deze kennis is algemeen bepalend en algemeen inzetbaar. Welk stukje software deze informatie aanlevert is eigenlijk niet relevant. De keuze voor een softwarepakket in deze context gaat over privacy, wet- en regelgeving. Wij richten ons op wat uw organisatie kan leren van de gemeten statistieken. Natuurlijk is het daarbij van belang dat de juiste mensen aan de juiste knoppen kunnen draaien om de informatie die zijn moeten hebben ook kunnen ontvangen. Een goede Piwik training richt zich precies op dat doel.

Ook de interpretatie van webstatistieken is standaard onderdeel van een goede Piwik training

Bij veel organisaties zien we vaak dat het werken met Piwik op zich geen groot obstakel hoeft te zijn. Vaker lopen wij tegen een kennisgat aan met betrekking tot de interpretatie van de rapportages. Wat betekenen de bezoekersaantallen over een bepaalde periode? Is een conversiepercentage van 2,3% nou hoog of niet? Vaak worden rapportages direct doorgestuurd naar het midden- en hoger management ter verantwoording of gebruikt als basis voor KPI’s. Maar als de webstatistieken niet juist worden ge├»nterpreteerd kan het zo maar zijn dat de KPI’s ook niet kloppen en dat een hele afdeling zich richt op doelstellingen die niet realistisch of haalbaar zijn. De praktijk wijst uit dat dit veelvuldig voorkomt. Daarom dient een goede Piwik training dit onderwerp grondig aan te stippen. Sir Miles werkt al jaren met het PDCA principe (Plan, Do, Check, Act) om webstatistieken te interpreteren, erop te handelen, de effecten te meten en bij te sturen. Dit passen wij toe op het Piwik platform, maar ook op het Google Analytics platform. Zo helpen we uw medewerkers om de juiste informatie voorzien van de juiste interpretatie en context aan te leveren zodat er verbeteringen kunnen worden doorgevoerd binnen allerhande bedrijfsprocessen.

Interesse in een goede Piwik training?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op op 0318 635929 of stuur ons een e-mail! Wij staan u graag te woord!