INTERIM MANAGEMENT

Interim management door Sir Miles

Grotere organisaties lopen met regelmaat tegen het probleem aan dat specifieke afdelingen instabiel raken. Dit proces kruipt vaak langzaam voort, en is daardoor niet altijd even eenvoudig te detecteren. Meestal worden de signalen pas duidelijk als het te laat is: De afdeling is verwaarloosd, de medewerkers zijn ontevreden, voelen zich niet gewaardeerd en kunnen zelfs stuurloos zijn. Op zo’n moment is verandering hard nodig, maar tegelijkertijd is verandering ook het lastigst te bewerkstelligen als de afdeling “ziek” is. Hoe pak je dan zoiets aan?

Marieke Ligtelijn helpt als change manager

Marieke Ligtelijn heeft haar managementervaring opgedaan bij diverse grote organisaties in zowel de commerciële en financiële sector, als binnen de overheid. Marieke is een ster in het stabiliseren van afdelingen waarbinnen het “rommelt”. Zij bewerkstelligt dit door duidelijk en transparant te handelen, met respect voor het individu:

  1. Analyse van de knelpunten en problematiek binnen de afdeling
  2. Onderzoek naar de werkwijze/processen binnen de afdeling
  3. Onderzoek naar de competenties van de aanwezige medewerkers
  4. Stabiliseren van de afdeling door juiste mensen op de juiste plekken te zetten
  5. Innoveren en veranderen zodat de afdeling zo optimaal mogelijk gaat functioneren

Marieke heeft met deze aanpak meerdere succesvolle verandertrajecten begeleid waarbij haar focus ligt op IT afdelingen. 

Over Marieke

Marieke is eind jaren 90 afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht met de titel Bachelor of Science op het gebied van Communicatiesystemen. Na haar opleiding heeft zij werkervaring opgedaan in diverse technische functies bij o.a. Pink Roccade en Nuon om daarna al snel voor zichzelf te beginnen als interim consultant. In haar functie als consultant heeft ze voor o.a. de Nationale Politie, Rabobank, WinVision, Vattenfal en DCMR diverse senior projectmanagement- en veranderopdrachten mogen uitvoeren.

Kan Marieke jou helpen? Neem dan direct contact met haar op en bepaal samen of zij jouw organisatie kan ondersteunen bij een mogelijk verandertraject.

 

 

Tijd voor verandering?

Is het tijd voor een frisse wind binnen jouw afdeling of organisatie? Marieke helpt!